2009. november 24., kedd

globamizáció?

ökolábnyom a planetáris etikában. de az Ókorban a Termékeny Félhold civilizációi is tönkretették a kis művelt földecskéjüket. ma meg a hatvankettedik konyhai robotgép miatt lyukad az Ózon réteg. de a globáletika nem latolgatja az esélyeket. tessék toleráns lenni a 24szeres ökolábnyomos halmozós amcsikkal szemben, hiszen ők mindössze a fogyasztói társadalom tudattalan veszesei. Afrikában meg éhenhalnak a gyerekek. na ki a hülye?
nem szeretem a globalizációt. túl sokat olvasok róla. de természetesen ha nem szeretem, ezzel nem fog megoldódni. legfőképp azzal ha nem olvasok róla, ami mindössze egy strucc homokbadugós módszerére hasonlítana. én környezettudatos vagyok. szelektíven ugyan nem gyűjtöm a szemetet. meg a legolcsóbbat veszem a boltban, mert arra futja.. de azért megállapítom, hogy igen, ennek van újrafelhasználható, környezetbarát csomagolása. dehát a szükség nagyúr, úgyhogy inkább behúzom fülem-farkam. ez se jött össze.
de azért tátott szájjal figyelem a világjáró glob.tanárom szavait.. márpedig igen, rajtatok múlik a jövő.. megint ez a felelősség dolog. miért kell már megint a többszörösen összetett mondatos porhintést előadni? csak még jelentéktelenebb szürkeegérnek érzem magam. de azért tegyél a globalizáció negativ hatásai ellen.

na de iylen önbizalommal? köszi a rásegítést. csak így tovább.

Nincsenek megjegyzések: